Yaz dönemi, yaz okulu ve eğitim öğretim döneminde açılacak Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu 15.05.2024 tarihi itibarıyla yayınlandı.

Millî Eğitim Bakanlığınca, Sıfır Atık projesi kapsamında başlatılan çalışmalarla, her yıl ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının geri dönüşüme kazandırılması ve millî ekonomiye katkı sunulması amacıyla son 5 yılda 66 bin 400 ton atık kâğıt toplandı.

Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri "Reeder ile Kodla" projesine Edremit ilçesini temsilen katıldılar.
Proje Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Reeder işbirliği protokolü kapsamında gerçekleşmiştir.

Projenin çevrimiçi kısmını başarıyla tamamlayan öğrenciler Bandırma Edincik Recep Gencer MTAL’de yüz yüze uygulamalı atölye çalışmasına katıldı.
Öğrencilerimiz STEAM eğitim yaklaşımıyla, temel Maker eğitimleri alarak geleceğin dünyasına hazırlanmaktadır. Proje kapsamında eğitim sertifikası, staj olanağı, uygulamalı atölyeler, tasarım ve yazılım geliştirme yer almaktadır.
Reeder yetkilileri geleceğin başarılı kadın yazılımcılarının, mühendislerinin ve bilim insanlarının her adımında yanlarında olduklarını göstermişlerdir.

Kodlama projesini başarıyla tamamlayan sevgili öğrencilerimizi ve rehberlik eden öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mesleki Yönlendirme Sistemi Projesi 4.aşama çalışmaları kapsamında ilçemiz ortaokullarından 84 tane 8.sınıf öğrencisi Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi alanlarında Mesleki Eğitim Öğretim ortamına alınarak atölye ders etkinliklerine katılmıştır. Toplumun hedefleri ve iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılması amacıyla atölyelerimizde verilen eğitimi yerinde izleyerek geleceğin güçlü Türkiyesinde mesleki ve teknik eğitimin önemi anlatılmıştır. Projenin gerçekleştiren Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, tanıtım ve etkinliklerde emeği geçen alan ve atölye şeflerine teşekkür ederiz.

Koordinatör Müdür Yardımcısı Hakan KARS, okulumuzda afet farkındalığının artırılabilmesi, afet kültürü oluşturularak buna özgün davranış modeli geliştirilebilmesi, özellikle depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu, bu gerçeği de bu işin ustaları olan itfaiye erlerinden öğrenmelerini istedik. Gerekli iletişimleri sağladık, izinleri aldık ve 07 Mayıs 2024 Salı Günü İtfaiye Eğitim Alanına geldik. Öğrencilerimiz önce teorik eğitimle afet öncesi, afet anı ve afet sonrası  yapması gerekenleri öğrendiler. Sonrasında enkaz alanında uygulamalı arama kurtarmanın nasıl yapıldığını öğrendiler. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonucunda, Bir enkazda Arama Kurtarma Tatbikatını başarıyla tatbik etmişlerdir.

Okulumuzda yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında projedeki öğrencilerimizle Edremit Gençlik Merkezine bir gezi düzenlendi.Öğrencilerimiz burada çeşitli sıfır atık çalışmaları yaparak geri dönüşüm konusunda hem daha da bilinçlendi hem de çok eğlendiler. Bunun yanında Gençlik Merkezini tanıdılar, üye oldular ve güzel bir futbol müsabakası yaparak etkinlik sona erdirildi.

2006 yılında 28 Ocak günü Avrupa Konseyi tarafından Avrupa Veri Koruma Günü olarak ilan edilmiştir. 2016 yılından itibaren ülkemizde bu tarih Veri Koruma Günü olarak kutlanmaktadır.

Okul Sporları Özel Sporcular Balıkesir İl Birinciliği 3 Altın madalya ve 1 Gümüş madalya alan öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramı kutlu olsun.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama programı ve Şehitleri Anma Günü için okulumuzda bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.