7.12.2023 Çarşamba günü okulumuza İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yaşar CİĞER ve Şube Müdürlerimiz ziyarete geldiler. Uygulanan ortak sınavlar sirasinda  sınıflarımızı gezdiler. Tüm birimler dolaşılıp öğrenci ve öğretmenlerimizle sohbet ettiler. Okul yönetimi olarak kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Okulumuz bünyesindeki Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Öğrenci Yurdunun Doğalgaz Dönüşümü Tamamlandı ve Doğalgaz ile ısınmaya başladı. Okul yönetimi olarak, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına Amirlerimize desteklerinden ve ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

21.12.2023 Perşembe günü 10.00-11.50 saatleri arasında, 9A Bilişim Teknolojileri öğrencileriyle, Prodak Elektronik Yazılım firmasına Endüstri 4.0 Teknik Gezisi düzenlendi. Endüstri 4.0 teknik gezisinde öğrencilere, Koordinatör Müdür Yardımcısı ve Bilişim teknolojileri öğretmeni Hakan KARS ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi Öğretmeni Kenan AKÇAKAYA eşlik etmiştir.

Bu geziyle öğrencilerimizin, Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeleri (günlük tüketim malzemeleri, ulaşım, lojistik vb.) yerinde görmesi, teknolojik gelişmeler ve endüstriyel dönüşüm hakkında yerinde bilgi sahibi olması, tecrübe etmesi ve deneyimlemesi amaçlanmıştır.

Okul yönetimi olarak bu geziye katılan öğretmen ve öğrencilerimizi teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda şiir sinletisi ve kitap imzalama etkinliği düzenlendi.

21.12.2023 Perşembe günü saat 11:00'da okulumuz pansiyon yemekhanesi salonunda şair Sabiha SERİN için" Şiir Kitabı Tanıtımı ve İmza Etkinliği" programı düzenlendi.

Misafirimiz programda kendi şiirlerinden sunumlar yaparak, program sonunda kitaplarını imzaladı. Programa katılan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de  şiir sunumuna katkıda bulunup, etkinliği ilgiyle takip ettiler.

Program sonunda şairimize, okul idaremiz tarafından günün anısına plaket ve çiöek takdiminde bulunuldu.

Adalet, hakkın (doğrunun)  üstün tutulması, hakkın gözetilmesi,  haklıya hakkının verilmesi  ve hukuk kurallarına uyulması  anlamına gelir.

Adalet, doğru davranmak, insaflı, doğru, eşit olmak, eşit tutmak,  zulmetmekten uzak olmak, her şeye tam hakkını vermek, hakkınca düzeltmek,  kararlı ve ölçülü olmak, her şeyi yerli yerinde ve gereğince yapmak, istikamet ve hakkaniyet  üzerinde olmaktır.

Adalet,  hukuk kurallarına uygunluktur; hukukun ve vicdanın  üstünlüğüdür. Hukuk önünde bütün insanların eşit olmasıdır.

Adalet, hukuk önünde güçlü olanın değil, haklı olanın kazanmasıdır.

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 01 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında; Müdürlüğümüzce ekli şartname doğrultusunda ilçemiz resmî/ özel  lise öğrencilerine yönelik Safahat'ı Okuma ve Anlama Yarışması düzenlenmiş olup,detaylar şartnamededir.

SAFAHAT’I OKUMA VE ANLAMA YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

Film Özeti

Cumhuriyetimizin 100. yaşında, Kurtuluş Savaşı'nın en önemli zaferi olan Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında insan üstü bir destan yazan Balıkesirli Seyit Onbaşı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün Balıkesir Havran'daki karşılaşmasını anlatan kısa belgesel film.

21.10.2023 cumartesi günü saat:12.00 da okulumuz velilerine yönelik en iyi narkotik polisi annedir projesi kapsamında Edremit Emniyet müdürlüğü narkotik büro amirliği tarafından polis memurlarının sunumu ile Bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili eğitim verilmiştir.

2023-2024 Eğitim -Öğretim Yılı 1.Yarıyıl "Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı" ve veli Toplantısı 21 Ekim 2023 Cumartesi günü saat 11:00'da okulumuz pansiyon toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya katılım sağlayan veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Okulumuzda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ve öğretim ortamlarının sağlanması için ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda, Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması, öğretmen ve öğrencilerin konu hakkında bilgilendirilmesi amacıyla Siber Güvenlik Seminerinin 1'ncisi düzenlendi.  18.10.2023 Çarşamba günü Saat:13:30'da Pansiyon Yemekhanesinde, Bilişim Teknolojileri Atölye Şefi Musa ÖĞRETİR tarafından, atölyelerde dersi olan öğrenci ve öğretmenlere gerekli bilgilendirme yapıldı. Okul Yönetimi olarak öğretmenimize teşekkür ederiz.

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında İtfaiye Dairesi Başkanlığı/ İtfaiye Müdürlüğü/ İtfaiye Amirliği tarafından Afetlerde Risklerinin Azaltılması ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Edremit İtfaiye Grup Amirliği Eğitmeni Şeref ŞENYİĞİT ile İtfaiye Erleri Serkan ÖZÇELİK, Yahya KARABEY ve Enes KABAKLI tarafından eğitimler verilmiştir. Okul yönetimi adına kendilerine teşekkür ediyoruz.