Kamuda esnek çalışma genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumurbaşkanlığı kararıyla belirlenen esnek çalışma genelgesi kapsamında koronavirüs salgınının yayılımını en aza indirmek amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında yeni düzenlemeler yapılıyor. Kamuda esnek çalışma düzenlemesine göre hamile ve kronik hastalığı olan kamu çalışanları idari izinli sayılabilecek.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (kısaca OMÜ), Samsun, Türkiye'de 1 Nisan 1975 tarihinde kurulan büyük bir devlet üniversitesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Bağımsızlık Savaşını başlatmak üzere Samsun'a geldiği tarih Üniversitenin ismi olarak belirlenmiştir.

Bünyesinde; 19 fakülte, 6 enstitü, 1 konservatuvar, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 25 uygulama araştırma merkezi, Rektörlüğe bağlı 5 bölüm, 1 gözlemevi ve 1 enstitü birimi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 2.175 dönümlük ana kampüsü Samsun'da Atakum ilçesinin odağında yer almaktadır.