VAR MISIN? YOK MUSUN? DEVAMSIZLIĞI ENGELLEME PROJESİ ÖZET METNİ

1.PROJENİN ÖZET METNİ

Bu projenin temel ilkesi "VAR MISIN? YOK MUSUN?" olarak belirlenmiştir. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin önemli amaçlarından biri, ülkenin geleceği olan çocukları iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Ülkenin geleceği olan çocukların eğitiminde ailenin, okulun, çevrenin ve öğretmenin en etkili faktörler olduğu bilinmektedir. Bu nedenle okula devam etmenin hem eğitim hem de öğrencilerin sosyalleşmesinde etkili bir ortam olduğu özellikle pandemi döneminde sosyal izolasyona çekildiğimiz kapanma dönemlerinde gözlemlenmiştir. Uzun süreli uzaktan eğitim, özellikle lise öğrencilerinde okuldan uzaklaşmaya, dolayısı ile devamsızlıkların da artmasına neden olmuştur. Okulda düzenlenecek olan birçok etikinlik ile öğrencileri okulu cazip hale getirerek devamsızlığı azaltmak projemizin gerekçesini oluşturmaktadır.

Yayın: 10.01.2022 - Güncelleme: 10.01.2022 12:46 - Görüntülenme: 779