Etiket Sonuçları: Belediyesi

Koordinatör Müdür Yardımcısı Hakan KARS, okulumuzda afet farkındalığının artırılabilmesi, afet kültürü oluşturularak buna özgün davranış modeli geliştirilebilmesi, özellikle depremlerin ülkemizin bir gerçeği olduğunu, bu gerçeği de bu işin ustaları olan itfaiye erlerinden öğrenmelerini istedik. Gerekli iletişimleri sağladık, izinleri aldık ve 07 Mayıs 2024 Salı Günü İtfaiye Eğitim Alanına geldik. Öğrencilerimiz önce teorik eğitimle afet öncesi, afet anı ve afet sonrası  yapması gerekenleri öğrendiler. Sonrasında enkaz alanında uygulamalı arama kurtarmanın nasıl yapıldığını öğrendiler. Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonucunda, Bir enkazda Arama Kurtarma Tatbikatını başarıyla tatbik etmişlerdir.

Koordinatör Müdür Yardımcısı Sayın Hakan KARS yönetiminde, Afet Hazırlık Kulübü Öğretmenlerimiz Sayın Nilgün Zuhal CURA ve Sayın Serkan ŞENTÜRK koordinesinde, okulumuz 9/A Öğrencileri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı İtfaiye Erleri İş Birliği İle Gerçekleştirilen Arama Kurtarma Tatbikatını Başarıyla Tamamlandı. Okul yönetimi olarak, Öğretmenlerimizi ve Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

AFAD Başkanlığınca "2021 yılı Afet Eğitim Yılı" olarak ilan edilerek toplumda afet farkındalığının gelişmesi, yaşanılan afet deneyimlerinden ders çıkarılarak bilgilerin kalıcılığının sağlanması, risk azaltma ve önlem alma konusunda davranış değişikliğinin oluşturulması amacıyla eğitim seferberliği başlatılmıştır. Bu kapsamda, toplumun afet farkındalığının artırılması ve afete hazırlık davranışının geliştirilmesi amacıyla öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve ailelere ulaşılarak çeşitli farkındalık arttırıcı etkinlikler düzenlenmiştir.

2022 yılı ise bir önceki yıl yapılan eğitimlerin davranışa dönüşmesi amacıyla "2022 Afet Tatbikat Yılı" ilan edilerek ülke genelinde yıl boyu tatbikatlar yapılmaktadır.

Afet Eğitim Yılı ve Afet Tatbikat Yılı kapsamında, Okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin afete hazır olması amacıyla, Balıkesir Büyükşehir İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğü İtfaiye Erleri ile Okulumuz tarafından muvaffakıyetleri ve gerekli izinleri alınmış olan  en az 8 kişilik öğrenci grubuna, 17 Ocak 2023 Salı Günü hem teorik hem de sahada 1 günlük uygulamalı arama kurtarma eğitimi verilmiş olup, 19 Ocak 2023 Perşembe günü ise Öğrencilerimiz aldıkları eğitim sonucunda, Bir enkazda Arama Kurtarma Tatbikatı icra edeceklerdir.

Balıkesir İtfaiye Eğitim Şube Müdürlüğünün bütün çalışanlarına öğrencilerimize vermiş oldukları bu eğitimden dolayı çok teşekkür ediyoruz.