GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI
Alanın tanımı: Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Alanın amacı: Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçlarına ve gıda mevzuatlarına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
Gıda Teknolojisi alanında; 1. Gıda Kalite Kontrol, 2. Gıda İşleme dalları yer almaktadır.
OKULUMUZDA AÇILAN DAL GIDA İŞLEME DALI: Tanımı: Gıda laboratuarlarında duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analiz ve kontrol yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Gıda Laboratuar Teknisyenliği mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
İSTİHDAM ALANLARI Gıda Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Kamu, işletme ve özel laboratuarlarda, çalışabilirler.
EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır. 1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir. 2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Gıda Teknolojisi alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.
|