T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

1. Yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler, yüz yüze eğitime devam ettikleri okul müdürlüğünce belirlenen genel kurallara uymak zorundadırlar. Kurallara uymayan öğrenciler hakkında Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Orta Öğretim Kurumlarında Ödül ve Disiplin Yönetmeliği hükümleri uygulanır. Bunlardan örgün eğitim dışına çıkarma cezası gerektiren davranışta bulunanların yüz yüze eğitim ilişiği kesilir.( Madde 54)

2. Öğrenci her dönem okul merkezinden kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilenmemiş öğrenciler Silik ve Donuk durumda olacağı için yüz yüze eğitim derslerinden başarılı olsa bile bu derslerin kredilerini hak etmiş sayılmazlar.

3. Yüz yüze eğitimde derslere devam zorunludur. Okulun eğitim-öğretime açık olduğu dönem içinde, her ders için öğrencinin 1/4 (% 25) oranında devamsızlık hakkı vardır. Bu devamsızlık süresini geçen öğrenci o dersten devamsızlıktan kalmış sayılır. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencisi kendi devamsızlığını kendi takip etmek zorundadır.

4. Öğrenci her dönem okulumuza gelerek yeni döneme devam edeceğini bildirmek ve kayıt yenilemek zorundadır. Kayıt yenilemeyen öğrencilere o dönem için ders verilmez.

5. Yüz yüze eğitim-öğretim örgün eğitim ile başlar. Bu tarihten sonra okulumuza gelen öğrencilerin geçen süreleri devamsızlıktan sayılır.

6. Okul bina ve bahçesinde sigara içmek yasaktır. Sigara içenler hakkında 4207 Sayılı yasaya göre işlem yapılır ve disiplin cezası uygulanır.

7. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulumuzda yüz yüze eğitime devam ederken kılık kıyafetinin düzgün ve öğrenciye yakışır şekilde olması zorunludur. Mesleki Açık Lise öğrencisi yüz yüze eğitim için okulda bulunduğu sürece okul idaresinin belirlediği kurallara uymak zorundadır.

8. Mesleki Açık Lise öğrencisi okulun binasına, demirbaşlarına zarar verici davranışlarda bulunamaz. Verilen zararlar öğrenci tarafından telafi edilir ve ayrıca disiplin cezası uygulanır.

9. Okul öğrencisi olmayan bir kişinin idarenin izni olmadan okul bina ve bahçesini kullanması yasaktır. Açık lise öğrencisi okul bina ve bahçesine yabancı kişileri getiremez. Açık lise öğrencileri okulun kendileri için belirlenmiş yerlerini kullanacaktır. Belirlenmiş yerlerin dışındaki okul alanlarını kullanamazlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.10.2015 - Güncelleme: 28.07.2016 16:15 - Görüntülenme: 6809
  Beğen | 3  kişi beğendi