T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yüzde Yüz İletişim

Yüzde Yüz İletişim

Proje hakkında

Okul hayatında, stajyeri (iş) hayatında, ailede ve sosyal hayatta yaşamımızın büyük bir bölümünü iletişim kurarak geçiririz. Bahsi geçen bütün bu ortamlarda bir arada sağlıklı insanlar olabilmek, verimli ilişkiler geliştirebilmek, güçlü kişilik geliştirebilmek, başarılı insanlar olarak hayatımızı sürdürebiliyor olmak iletişim kurma şeklimizde saklıdır.
İlişkilerimizde niyetimizin iyi olması önemli olmakla beraber doğru yöntem ve becerilere sahip olmak da niyetimiz kadar önemlidir.
Projemizde; yaşantımızın tüm alanlarında etkisi büyük olan iletişimin, gençlerimiz tarafından daha yakından bilinmesine ihtiyaç olduğu gerçeğinden hareketle, okullarımız 15-19 yaş grubu öğrencilerimizin iletişim becerilerini kazanmaları, bizzat deneyimlemeleri amaçlanmıştır.

 

Yüzde Yüz İletişim

  • Yılmaz AKÇORU-Elektrik Elektronik Teknolojisi öğretmeni
  • Müberra KUTLUKIZ- Grafik ve Fotoğraf Öğretmeni

HEDEFLER

Öğrencilerin;
-Etkili, verimli iletişim kurma ve soru sorma becerilerini geliştirme,
-Etkin dinleme becerilerini geliştirme,
-Sözsüz iletişim becerilerini geliştirme,
-Dirençle baş etme becerilerini geliştirme,
-İletişimi çözüm odaklı olarak kullanabilmeleri,
-Bilgi ve İletişim Teknolojileri kullanımı konusunda beceri kazanmaları,
-Sunuş ve kendini ifade etme becerileri kazanmaları,
-Dil becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projeye gönüllü öğrencilerin katılması sağlanacak olup, proje süresince her ay düzenli olarak Adobe connect programı ile toplantı yapılması planlanmaktadır. Projede tüm ortaklara eşit şekilde görev paylaşımı yapılmış olup, proje planında açıkça görev paylaşımı ve zaman çizelgesi belirtilecektir. Derslerinde iletişim konuları olan öğretmenlerimizin proje ortağı öğrencilerimizle etkili iletişim, soru sorma ve dirençle baş edebilme üzerine seminer veya söyleşilerle işbirlikçi çalışmalara yer verilecektir . Ayrıca İletişim konusunda uzman konuklarımızı davet ederek gençlerimizin bilgi ve biliçlerinin artırılması sağlanacaktır.Öğrenci, öğretmen ve velilere ön test son test uygulayarak proje değerlendirmesi yapılacaktır. Proje sürecince okul web siteleri,eba ve blog sayfası kullanılarak yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda blog sayfası oluşturulacak olup, proje ortakları ile doğru iletişim kurmaya yönelik, ortaya işbirilkçi bir e-dergi oluşturulması planlanmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.01.2021 - Güncelleme: 13.06.2021 11:06 - Görüntülenme: 647
  Beğen | 0  kişi beğendi