T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

TESİSAT TEKNOLOJİLERİ ALANINDA EĞİTİM VERİLEN DAL PROGRAMLARI

1. ISITMA VE DOĞALGAZ İÇ TESİSATI: Isıtma ve doğalgaz iç tesisatçısının sahip olması gereken, yapılara ısıtma ve doğal gaz iç tesisatı döşeme ve bakım ve onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

2. ISITMA VE SIHHİ TESİSAT: Isıtma ve sıhhi tesisatçısının sahip olduğu, yapılara ısıtma ve sıhhi tesisat döşenme ve bakım onarım yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

3. ISITMA VE GAZ YAKICI CİHAZLAR (SERVİS): Isıtma ve gaz yakıcı cihazları servis elemanının sahip olması gereken, cihazların bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

4. SOĞUTMA SİSTEMLERİ: Soğutma sistemleri elemanının sahip olması gereken, sistemleri kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

5. KLİMA SİSTEMLERİ: Klima sistemleri elemanının sahip olması gereken, klimaları kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

6. MERKEZİ İKLİMLENDİRME VE HAVALANDIRMA SİSTEMLERİ: Merkezi iklimlendirme ve havalandırma sistemleri elemanının sahip olması gereken, sistemi kurma, bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

 
19-12-2017  

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2017 - Güncelleme: 02.06.2021 06:05 - Görüntülenme: 3186
  Beğen | 1  kişi beğendi