E-Mezun ve Mesleğim Hayatım

Mezunların izlenmesi ile ilgili çalışmaların ülkemiz genelinde tüm tarafların desteği ve katılımı ile yürütülmesi, etkili ve verimli olarak sürdürülebilmesi için okul yöneticilerine ve öğretmenlere önemli görev ve sorumluluklar getirilmiştir.

Öğrencilerimizden 2020-2021 eğitim-öğretim yılında mezun olanların izlenmesi ve işe yerleştirme çalışmalarının sonuçlarına gerek duyulmuştur.

Detaylar haberin içeriğindedir.

Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarını İzleme Portalı

"Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunlarının İzlenmesi" web portalı, Meslekî ve teknik ortaöğretim kurumları mezunlarının işgücü piyasası ve yüksek öğretimdeki durumunu izlemek, eğitimle bireye kazandırılan Meslekî yeterliliklerin iş hayatı ile uyumunu değerlendirmek, sistemin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Mezun durumda olan ve 12.sınıfta olan öğrencielerimizin Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü E-Mezun web portalına üye olmaları gerekmektedir. Önemle duyurulur. İlgili web portalına aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi İçin: https://emezun.meb.gov.tr