Beslenme Dostu Projesi

Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın "Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması" başlığı kapsamında, "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Bu doğrultuda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle Şehit Hamdibey stadında "Sağlıklı ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" yapılmıştır.

Beslenme Dostu Okul Projesi çalışmaları devam ediyor. Velilere yönelik "Obezite ve Sağlıklı Beslenme" semineri  Gıda Teknolojisi Alan Şefi Ayten YALÇIN ve Gıda Tek. Alanı Öğretmeni Merve KAYABEY tarafından Müdür Yardımcesı Günay ÖĞRETİR koordinesinde düzenlendi.

Beslerme Dostu Okul Projesi "Sağlıklı Beslenme " semineri öğrenciledimize Kimya Öğretmeni Cihan BARAK tarafından düzenlendi.

03.04.2018 Salı günü 11-F sınıfı öğrencilerimize Beslenme Hizmetleri, ve Okul Sağlığı Hizmetleri İşbirliği Protokolü çalışmları kapsamında Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alan Şefi Aysun KAZANÇ ve öğrencileri ile birlikte tansiyon ve açlık şekeri ölçümlerine bağlı olarak Beden Kitle endeksi fazla olan öğrencilerin düzenli Depo şeker, Troid bezi, ve Guatr tahlillerini yaptırmaları konusunda bilgi verildi.

Obezite ve sağlıklı beslenme (Protein tüketimi, Sebze meyve tüketimi, unlı mamüllerin tüketimi, sabah kahvaltısı, ve akşam yemekleri ile yatmadan önce alınabilecek gıdalar) ve fiziksel aktivite konularında bilgilendirme yapıldı. )

Okulumuzda Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında Sebze Günü Yapıldı.

Gıda Teknolojileri Alanı Şefi Ayten YALÇIN ve öğrencileri tüm okul öğrencilerine havuç dağıttı.

Gıda Teknolojisi Alanımızın 1. Dönem Etkinlikleri

Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında 15 Aralık Cuma günü "Yerli Malı Etkinliği" düzenlendi.

Satranç Turnuvasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Gıda Teknolojisi Alan Şefi Ayten YALÇIN tarafından verildi.

Grafik ve Fotoğraf Alanı 11. sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Sağlıklı Besinlerin Vektörel Çalışmaları" sergilendi.

Beden Eğitim öğretmenlerince hazırlanan Denge Oyunu öğrenciler tarafından oynandı.

Özel Eğitim sınıfı öğrencilermiz etkinliğe meyve kostümleriyle katıldı.

Beslenme Dostu Okul Projesinde görevli öğretmen arkadaşlara (O. Mr. Orhan KOÇ, M.Yrd. Günay ÖĞRETİR, Ayten YALÇIN, Sevil KILINÇ, Kadriye ATLI, Selver HACIOĞLU, Banu IŞIK, Didem NASMAN, Gülten ALTAY, Gökhan ŞENOĞLU  )ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Beslenme Dostu Okul Projesi Kapsamında Bilişim Tek. Öğrencilerimize Ekran Bağımlılığı Semineri Verildi. "Madde bağımlılığı kadar  tehlikeli" olarak nitelendirilen "ekran bağımlılığı"nın asrın sorunu olduğu anlatıldı.

3-4 Ekim Dünya Sağlık İçin Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında okulumuz öğrencileri ile Akçay-Dalyan Bölgesinde yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir.