Etiket Sonuçları: Okulumuzun

Balıkesir 2021 Afet Eğitim Yılı Projesi faaliyet planları kapsamında, ilimizde afetlere dirençli bir toplum oluşturulması, bütünleşmiş afet yönetimi anlayışı ile afet öncesi, sırası ve sonrasına ilişkin bilgi/becerilerin kazandırılması, toplumun her kesiminde önlem alma kültürünü önceleyen tutum ve davranışların benimsenmesine destek olma, yaşadığımız deneyimlerden ders alarak edinilen bilgilerin kalıcılığının sağlanması ve bunların davranış haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu kapsamda; Okullumuzdaki yönetici, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte okulumuzun ve evlerin depreme,  diğer afetlere ne kadar hazır olduklarını belirlemek için, Tehlike Avına çıkıyoruz. Gerekli çalışmaları yapıp, tehlike arz eden noktalarda çalışmalarımızı yapacağız.

Okul İdaresi menüleri değiştirebilir.

Yemek Kartları Okul Yönetiminden alınmalıdır.

Okul İdaresi menüleri değiştirebilir.

Tam gün yemek ücreti Ekim ayı için 25 gün 178,75 TL (1 gün 7,15 TL) Örneğin, öğrencimiz ekim ayında 4. 7. 18. 22. ve 26. günlerde yemek istedi diyelim. Ödemesi gereken ücret 5x7,15=35,75 TL olacaktır.

Yemek Kartları 26 Kasım 2021 tarihine kadar Okul yönetiminden Alınmalıdır.

RAMAK KALA OLAY KUTUSU

Ramak kala olay; işyerinde meydana gelen, çalışan, işyeri ya da ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaydır. Günlük hayatta "Az kalsın" diye anlatmaya başladığımız olaylar olarak da tanımlayabiliriz.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununu gereğince; her türlü ramak kala olayların kayıt altına alınması gerekmektedir. Bu tip olayların kayıt altına alınarak raporlanması iş kazalarını önlemek için hayati önem taşımaktadır.

Bu nedenle okulumuzun kurulduğu ilk günden beri "Önce İş Güvenliği" prensibi ile okulumuz çalışanlarının hizmetine sunduğumuz Ramak Kala kutumuz her hafta Müdürümüz tarafından açılarak kutuya bırakılan "Ramak Kala" durumları titizlikle incelenip gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

Erasmus+ KA2 CreatiVET projesi kapasamında 01-08 Ağustos 2021 tarihlerinden Almanyanın Magdeburg kentinde projemizin 1. hareketiliği gerçekleştirildi. Proje kapsamında, Müdür Yardımcısı Uğur ODACIOĞLU, Müdür Yardımcısı Yılmaz AKÇORU, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mübine GEZER, İngilizce Öğretmeni Baykal Erdem ÇANGA görevlendirilmişlerdir. Almanyaya giden ekibimiz proje kapsamında aşağıdaki konularda bilgi ve becerilerini paylaşmışlardır.

Gruptaki ortaklarla tanıştık.

Yaratıcılık nedir sorusunun cevabını tartıştık.

Yetişkinlerde ve çocuklarda yaratıcılık seviyesi ve ölçülmesini konuştuk.

Eğitimin ortamlarının yaratıcılık üzerine olumlu ve olumsuz etkilerinden bahsettik.

Yaratıcılıkla ilgili küçük bir etkinlikle katılımcılara sorular soruldu ve en yaratıcı cevabı bulmaları istendi.

Çemberler üzerine yapılan çizimlerle katılımcıların yaratıcı çizimler yapılması istendi

Elbe nehri kenarında yeşillikler içinde sakin bir yürüyüş yaptık.

MAGDEBURG, ALMANYA ELBE ÜZERİNDE ESKİ DEMİRYOLU KÖPRÜSÜ

Magdeburg Katedrali gezildi.

Die Grüne Zitadelle'yi gördük, iç avlularını gezdik. İlginç tasarımlı ve her yeri yeşilliklerle kaplı bir yapı. Avlusunda ve teraslarında ağaçlar dikili. Doğaya uyumlu bir yapı.

Bilişim uzmanı Sven Brinkman tarafından anlatılan Web 2.0 araçlarını tanıdık ve küçük birer uygulama yaptık.

Miro aracı ile tüm katılımcılar aynı anda işbirlikçi bir ürün ortaya çıkardık.

Mindmeister ile online zihin haritaları oluşturduk.

Tüm katılımcıların aynı anda aynı etkinlik üzerinde çalışabilmesi çok yaratıcıydı.

Berlin'deki yaratıcı sanatsal çalışmaları gördük. Sanatçı ANDREAS SACHSENMAIER bizi Berlin sokaklarında gezdirdi.

Berlin Karl-Marx-Allee'deki LBB binası ve konteyner ziyaret edildi. Andreas tarafından LBB hareketi anlatıldı.

Berlin sokaklarındaki kare kodlarla Artırılmış Gerçeklik figürleri ile fotoğraflar çektik.

Aufschnitt dükkanındaki kumaşlardan yapılmış sıra dışı yiyecekler gördük.

Berl-Berl'de Berlin'in 10 bin yıl önceki bataklık halini hayal etme fırsatı bulduk.

Berlin sokaklarında duvarlara çizilmiş sanatsal çalışmaları gördük.

Berlin duvarını ziyaret ettik.

Yaratıcı problem çözme hakkında verilen görevleri Magdeburg'u gezerek tamamladık.

Milenyum kulesinde Magdeburg deneyini ve başka bilimsel deneyleri uygulama fırsatı bulduk. Dünyanın dönüş hızına bağlı olarak sürekli hareket eden küre çok ilgimizi çekti.

Elbe nehri üzerine 1938 yılında inşa edilmiş olan gemi asansörünü yerinde inceledik. O yıllarda yapılmış çok yaratıcı bir eser. Asansörün sadece su ve hava gücü kullanılarak yapılmış olması ilgimizi çekti.

Autostadt Wolfsburg ile yaratıcı endüstri sektöründeki yeni çalışmaları gözlemledik.

Karbon ayak izimizi ölçtük.

Otonom araç hakkında bilgi aldık.

Saha içinde taşımacılık yapan otonom araçları izledik.

Okul İdaresi menüleri değiştirebilir.

Tam gün yemek ücreti Ekim ayı için 20 gün 143 TL (1 gün 7,15 TL) Örneğin, öğrencimiz ekim ayında 4. 7. 18. 22. ve 26. günlerde yemek istedi diyelim. Ödemesi gereken ücret 5x7,15=35,75 TL olacaktır.

Yemek Kartları 1 Ekim 2021 tarihine kadar Okul yönetiminden Alınmalıdır.

Yemeği sadece ücretini ödediğiniz günlerde yiyebilirsiniz.

Yemediğiniz günlerin ücreti iade edilmez.

Haz

Brifing dosyası; okul müdürü tarafından hazırlanan, okulun tarihçesinin, okula ismini veren şahsın özgeçmişinin, okulda okutulan derslerin ve seçmeli derslerin belirtildiği, öğrenci başarılarının, okuldan mezun olan önemli şahsiyetlerin, sportif başarıların, bina, derslik durumunun, öğretmen, idareci, diğer personel durumunun, sınıf şube ve öğrenci sayılarının, okulun kendi imkanlarıyla çözülemeyen sorunları, bu sorunlara ilişkin yetkili makama iletilecek çözüm önerilerinin bulunduğu dosyadır.