T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim sektörüne nitelikli elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan alanımızda 100 öğrenciye 3 laboratuarda teorik/uygulamalı meslek dersleri öğretilmektedir.  Öğrencilerimiz öğrenim hayatları süresince meslek derslerinin yanısıra onları üst öğrenime hazırlayacak matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi sayısal ağırlıklı dersler de görmektedir. Öğrencilerimiz 12. sınıfta haftanın 3 günü işletmeye giderek sahip oldukları bilgi ve becerileri gerçek hayatta uygulama şansına sahiptir.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDA EĞİTİM VERİLEN DAL PROGRAMLARI

Bilgisayar Teknik Servisi: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu,  bakım ve arıza giderme işlemleri ve bilgisayar ile kontrol edilebilen sistemler kurmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Ağ İşletmenliği: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Veri Tabanı Programcılığı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi ,yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Web Programcılığı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

             Dallarında Türkiye'de Bilişim sektöründe bu dalların öğretim programlarının hazırlanarak eğitimine başlanması ile sektörde yıllardır süregelen eğitim açığını giderecek önemli biri girişil olacağı düşünülmektedir.

 

Bilişim Teknolojileri sektörü, küresel düzeyde hızla değişen Pazar ve rekabet koşulları nedeniyle sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir. Bu özellikleri nedeniyle bilişim teknolojileri sektörü, stratejik bir sanayi olarak ülkelerin yakın ilgisini çekmekte ve bu sektör için devletler tarafından özel planlamalar yapılmaktadır. Özellikle hızla küreselleşmekte olan bu sektörde rekabet büyük yoğunluk kazanmakta ve sanayileşmiş ülkeler bu sektörün korunması ve uygulamaktadır. Bilişim sektörü firmaları, hizmetleriyle ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

 

 

25-03-201825-03-2018

02-03-2020

02-03-2020 

 

     02-03-2020     

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2017 - Güncelleme: 02.06.2021 06:03 - Görüntülenme: 4746
  Beğen | 9  kişi beğendi