T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

2021 MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVI (2021-MSÜ) VE ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ İLE İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER

2021 MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİ ASKERİ ÖĞRENCİ ADAY BELİRLEME SINAVI (2021-MSÜ) VE ASKERİ ÖĞRENCİ TEMİNİ İLE İLGİLİ İŞ VE İŞLEMLER

 

BAŞVURU SÜRESİ:

 27 Ocak-23 Şubat 2021 (Sınav ücreti ödeme için son gün, 24 Şubat 2021)

SINAV TARİHİ:

 4 Nisan 2021

SINAV SAATİ VE SÜRESİ:

 10.15, 135 dakika

SINAV ÜCRETİ:

 110,00 TL

GEÇ BAŞVURU GÜNÜ:

 3 Mart 2021 (Geç Başvuru Gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırımlı olarak aynı gün ödenmelidir.)

 

1.       ÖNEMLİ BİLGİ:

  • Son sınıf öğrencilerimizden, Harp Okullarını İsteyenlerin, 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine ve 2021 YKS'nin 2. Oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT) de girmeleri gerekmektedir.
  • Son sınıf öğrencilerimizden, Astsubay Meslek Yüksekokullarını İsteyenlerin, 2021 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine de girmeleri gerekmektedir.
  • Harp Okullarına (HO) kadın ve erkek öğrenci alınacak
  • Astsubay Meslek Yüksekokullarına (Asb. MYO) sadece erkek öğrenci alınacaktır.

2.       ÖNEMLİ BİLGİ

  • Adayların, sınava başvuru işlemini yapmadan önce Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm koşullarını taşıdıkları takdirde sınava başvuru işlemini yapmaları ve sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru koşullarından herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, sınava alınmış olsalar bile bu durumdan doğabilecek hiçbir haktan yararlanamayacaklardır.

3.       ÖNEMLİ BİLGİ

  • Tüm adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Yukarıdaki önemli bilgileri de kabul etmek ve başvurmak şartıyla şimdi MSÜ'ye nasıl başvurulacağına bir bakalım.

SINAVA BAŞVURU YAPMANIN İKİ YOLU MEVCUTTUR.

Başvuru Merkezi Aracılığı İle

E-Devlet Şifresi İle Aday İşlemleri Sisteminden

Edremit İlçemizde İki tane başvuru merkezi mevcuttur.

1.       Edremit Körfez Anadolu Lisesi

2.       Edremit Meslek Yüksek Okulu

E-devlet Şifresini Postaneden Alma

  • Şifreyi; 15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları şahsen başvuru ile yurt içinde PTT işyerlerinden alabilirler.
  • 15 yaşını doldurmuş T.C. Vatandaşları üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu aşağıdaki kimlik belgelerinden birini ibraz ederek şifre alabilmektedir.
    • Nüfus Cüzdanı,
    • T.C. Yeni Kimlik Kartı,
    • Nüfus Müdürlüğünce Verilmiş Geçerli Geçici Kimlik Belgesi,
    • Pasaport,
    • Ehliyet (Sürücü Belgesi)
    • Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. İlk şifreden sonra herhangi bir nedenle PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir.

Başvuru merkezleri tarafından başvuru işlemini yapan adaydan sadece 10 TL başvuru hizmeti ücreti alınır, ayrıca şifre için ücret alınmaz. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından başvuru hizmeti ücreti ile sınav ücreti alınmaz.

 

1.       Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olan adaylar:

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde hiçbir kaydı olmayan adaylardan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet şifreleriyle "e-Devlet Kapısı" uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra MEB e-okul sisteminde de ortaöğretim bilgileri bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin 2021-MSÜ başvurularını, başvuru süresi içinde (27 Ocak-23 Şubat 2021) bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapabilecekler ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

Salgın şartları göz önüne alındığında Başvuru Merkezlerinde ÖSYM için fotoğraf çekilecek olması (Bu durumda maske kısa bir süre olsa da ağız ve burundan indiriliyor.), kalabalık olması gibi durumlar söz konusu olabileceği için risk taşımaktadır.

2.       T.C. Kimlik Kartı'nı henüz edinmemiş veya T.C. Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylar, sınava başvuru süresi içinde Nüfus Müdürlüklerinden fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'nı edindikleri takdirde sistemdeki fotoğraflarını, başvuru merkezine gitmeksizin sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı'ndaki fotoğraflarıyla kendileri güncelleyerek sınava başvuru süresi içinde 2021-MSÜ başvurularını yapabileceklerdir.

Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar başvuru merkezine gitmeden önce,

  • ÖSYM'nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu doldurmaları,
  • Aşağıdaki kimlik belgelerinden birinin aslını yanlarında bulundurmaları zorunludur:
    • Nüfus cüzdanı
    • T.C. Kimlik Kartı
    • Geçerlilik süresi dolmamış pasaport
    • Başvuru Hizmet Bedeli: 10,00 TL

3.       Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı olmayan veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında fotoğrafı olmayan adaylar:

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Nüfus Müdürlüklerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmemiş adaylardan, MEB e-okul sisteminde ortaöğretim bilgileri bulunuyor olsa da 2021-MSÜ başvurularını, sınava başvuru süresi içinde (27 Ocak-23 Şubat 2021) bir başvuru merkezinden yapacaklar ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabileceklerdir.

 

Sınav Ücretinin Yatırılması: Adaylar, başvurularını yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. Adayların sınav ücretini yatırırken banka görevlisine, başvuru yaparken bildirdiği T.C. Kimlik Numarasını, adı, soyadını ve girecekleri sınavın adını vermeleri yeterlidir. Ücret, internet aracılığıyla da yatırılabilir. 

SINAV ÜCRETİNİN YATIRILACAĞI BANKALAR*

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM'lere yönlendirebileceklerdir. Şubelerden sınav ücreti yatırmak isteyen adaylar, Covid-19 pandemisi nedeniyle şubelerin açık olma durumlarını göz önünde bulundurmalıdır.

  • Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.)
  • Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.
Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.02.2021 - Güncelleme: 17.02.2021 20:21 - Görüntülenme: 1491
  Beğen | 2  kişi beğendi